Letné drinky s Wodkou Gorbatschow

 

blog banner WG 1920x750

 

Jemná, čistá a číra - to sú tri podstatné atribúty, ktoré charakterizujú Wodku Gorbatschow a ktoré si na nej jej milovníci cenia už viac ako 100 rokov. Inovatívny proces štvornásobnej filtrácie, s vysokým nárokom na kvalitu, vedie k výnimočnej čistote a jedinečnej jemnej chuti tejto vodky.

Kvalita vodky ovplyvňuje aj kvalitu miešaných drinkov, ktoré sa z nej miešajú a práve pre svoju kvalitu, a výnimočne jemnú chuť je Wodka Gorbatschow priam stvorená na miešanie rôznych drinkov.

Miešané drinky s vodkou sa radia medzi klasické koktejly, ktoré nájdete v každom dobrom bare. Ponúkame vám niekoľko z tých najznámejších, ktorými môžete zapôsobiť na hostí svojej domácej párty.

Cosmopolitan

Odporúčame vychladiť si poháre na Martini. Do šejkra dajte ľad, pridajte 4,5 cl wodky, 1 cl limetkovej šťavy, 1,5 cl pomarančového likéru a 30 cl brusnicového džúsu a potom pretrepte. Do vychladeného pohára na Martini nalejte drink, treba ho však precediť cez sitko, aby bol bez ľadu. Pohár môžete pred podávaním ozdobiť plátkom limetky alebo pomarančovou kôrou.

Sex on the Beach

Do šejkra dáte ľad, 4 cl wodky, 2 cl  broskyňového likéru, 2 cl pomarančového džúsu a 4 cl brusnicového džúsu. Pretrepete a prelejete do longdrinkového pohára – napr. typu Highball, čiže do cca 300 ml pohára s masívnejším dnom, do akého sa dávajú drinky, ktoré sa majú dlhšie vychutnávať. Ozdobte ešte plátkom pomaranča a koktejlovou čerešňou a môžete podávať.

Bloody Mary

Tento drink je na prípravu skutočne jednoduchý. Odporúčame pracovať s vychladenými ingredienciami a miešať drink do vychladených pohárov. Opäť odporúčame použiť pohár typu Highball. Pohár si naplníme ľadom, pridáme 4,5 cl wodky, 9 cl paradajkového džúsu, 1,5 cl citrónovej šťavy, trochu worchestru, tobasca, čierneho korenia a soli. Zdobí sa stopkatým zelerom a kúskom citróna.

Long Island Iced Tea

Drink veľmi jednoduchý na prípravu, no bohatý na ingrediencie J Do šejkra vložíte ľad a pridáte 1cl wodky, 1 cl tequily, 1 cl ginu, 1 cl pomarančového likéru, 1 cl bieleho rumu a 1 cl citrónovej šťavy. Pretrepte. Preceďte do vychladeného longdrinkového pohára, naplneného ľadom a dolejte pohár kolou. Ozdobte plátkom citróna a môžete podávať.

Na zdravie, priatelia a svieže leto želáme :-)